ZAGREB > Polumaraton za pamćenje


Nakon šest i pol mjeseci priprema 94 polaznika adidas škole trčanja Zagreb jučer su na Zagrebačkom polumaratonu istrčali svoj prvi polumaraton što je najveći broj učesnika iz neke organizirane skupine trkača ili kluba. Od 62 naše cure najbrža na zagrebačkim ulicama bila je Petra Hajduković Žižić. Ona je svoj prvi polumaraton i svoju drugu utrku u životu istrčala u zavidnom vremenu od 1:47:40. Iza nje su bile Ivanka Regvart u vremenu 1:49:54 i Jelena Puhalo u vremenu 1:51:25.

Četrdeset naših cura trčalo je utrku ispod 2:15:00, a njih čak 11 ispod 2:00:00. Od 31 našeg dječaka trojica najbržih trčala su svoj prvi polumaraton u tempu bržem od 5:00/km. Antonio Platušić za 1:39:17, Tomica Gril za 1:42:29 i Siniša Šterle za 1:44:36. Eto, u jednoj školi trčanja može se trčati i jako brzo. 🙂

Na utrci građana od 5km nastupila su 23 naša polaznika. Najbrža bila je Lada Srbljanin sa svojim novim osobnim rekordom od 29:37 i tako probila granicu od 6:00/km. Jedini muški predstavnik bio je naš Jakov Dužević koji je trčao u tempu točno 4:30/km i također istrčao svoj osobni u vremenu 22:30.

Većina polaznika na proljeće bili su potpuni početnici kojima je samo nekoliko minuta trčanja bilo naporno. Trenirali smo tri puta tjedno u četiri jakosne grupe s voditeljima tako da su treninzi bili prilagođeni svakome i postupno svi su trčali sve više i sve bolje. Oni polaznici koji nisu mogli jučer nastupiti, oni koji se nisu stigli pripremiti i oni koji su nam se kasnije priključili, trčat će svoj prvi polumaraton za pet tjedana na Jarunu na polumaratonu Ivan Starek. Ostali će pokušati popraviti svoje rezultate tako da dolazimo u još većem broju. Oni pak kojima je polumaraton bio preveliki zalogaj za ovu godinu, trčat će ga na proljeće. Ovo je tek početak…

Gledati vas jučer tokom utrke bilo je pravo zadovoljstvo. Umorna i iscrpljena lica, ali zadovoljni osmjesi u prolazu. Imali smo navijače duž cijele staze – prijatelja, rodbine i naših polaznika koji nisu trčali polumaraton, a titulu najglasnije navijačice sigurno uzima naša draga Jelena Bošković. Ja sam sretna i ponosna na svakog od vas. Čestitam vam svima prvenstveno na trudu i radu svih ovih mjeseci i hvala vam na povjerenju koje ste imali u naš trenerski tim. Posebno mi je drago vidjeti da osim što smo stvorili toliko novih trkača, imamo i puno novih prijateljstava, zajedništvo, razumijevanje i međusobnu podršku. Tko god još dvoji da li da se okuša u polumaratonu, trebao vas je vidjeti jučer u cilju.. Takva sreća vrijedi svog truda.

Rezultati

Kristina Škevin, trenerica

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: