Zaokružili smo priču – Zagrebački noćni cener i Prvenstvo Trčaone na 10km

Kakva utrka, kakvi rezultati! Osobni rekordi pljuštali su na sve strane, a to je rezultat redovitosti i dobro odrađenih treninga cijele godine, a osobito od kraja ljetne pauze pa do danas. Više od 180 nas je startalo na utrci koja je ujedno bila i Prvenstvo Trčaone na 10 kilometara, ali krenimo redom.

Mislim da smo svi od sredine tjedna provjeravali prognozu barem jednom dnevno kako bi dobili odgovor na pitanje: „Hoće li biti kiše na Ceneru?“, ali srećom to nije bio slučaj, dapače, dočekali su nas gotovo idealni uvjeti za trčanje – 10-ak stupnjeva uz lagan vjetar. Početak okupljanja je bio oko 18 sati nakon čega je uslijedilo fotkanje, razgibavanje i zagrijavanje u mjestu, a zatim i rastrčavanje do trga gdje su se obavile zadnje pripreme pred utrku. Drago mi je bilo vidjeti kako su mnogi poslušali savjet i trčali u kratkome sukladno vremenskim prilikama. Ono što je uslijedilo je očekivan rezultat kombinacije baš tih idealnih vremenskih prilika, brze staze i spremnih trkača – hrpa osobnih rekorda! ? Treba spomenuti kako su na utrci srušeni i muški i ženski rekord staze što svakako potvrđuje tezu kako je bio iznimno dobar dan za trčanje.

Također ovdje moramo spomenuti i naše fantastične volontere i navijače koji su vam siguran sam, dali dodatan vjetar u leđa kada je postalo zahtjevno. Atmosfera na utrci je bila naelektrizirana zbog kombinacije velikog broja ljudi, odlične glazbe, naših navijača i izvođača uz stazu gdje smo praktički na svakom metru imali nekoga tko će nas pogurati prema naprijed. I zato ću uvijek ponavljati, iako je trčanje individualan sport ono što čini Trčaonu su prije svega ljudi te posebna atmosfera i energija koja se prenosi – nekada kao sutrkač koji ti kaže pravu riječ ili da bombon baš u pravom trenutku, trener koji da savjet za koji još nisi čula/o ili naši najbolji navijači koji su na svakoj utrci najglasnija podrška kada je najpotrebnije.

Nakon vrućeg Zagrebačkog maratona, ovaj put smo imali nešto više sreće s vremenom te se sav vrijedan trud i rad ovaj put vratio i kroz rezultate. S ovom utrkom završavamo naš ljetno/jesenski dio sezone, kao i školu trčanja za ekipu koja je od ožujka vrijedno trenirala i napredovala te im sada mogu ponosno zaželjeti dobrodošlicu u naš Klub trčanja! ?

Kako to obično biva, najslađe se ostavlja za kraj, a to je najava da u tjednima ispred nas ulazimo u zimsku bazu što znače lakši treninzi. Također, ovu subotu imat ćemo i naš Trčaona party za sve članove Trčaone, a koji ćemo upriličiti dodjelom diploma našim donedavnim školarcima i podjelom medalja po kategorijama koje su zaslužene na Prvenstvu Trčaone.

I da zaokružimo cijelu priču o Ceneru – još jednom pohvala našim najbržim trkačicama i trkačima u apsolutnim kategorijama i to su redom bili: brončani – Ema Sušanj i Matija Pavlović, srebrni – Matea Piković i Ivan Renić i zlatni – Tea Babić i Matija Habijanec, te našem najbržem timu – Trčaona Zagreb koji je u sastavu: Matija Habijanec, Ivan Renić, Karlo Belavić, Miroslav Akmačić, Dario Golubić, Aleš Petek, Tea Babić, Milan Čakić, Robert Prnjak i Boris Šturlan osvojio odlično 13. mjesto u timskoj utrci. Bravo još jednom najbržoj šestorki, najbržem timu, ali i ostalim našim timovima i svim Trčaona trkačima koji su trčali Cener – cijeli trenerski tim je iznimno ponosan na vas!

Vaše rezultate sa Zagrebačkog noćnog cenera, kao i plasmane po kategorijama, možete pronaći OVDJE.

Napisao: Filip Koražija, glavni trener u školi i klubu trčanja Trčaone Zagreb

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: