Zima je zakon ili kako smo istrčali Advent Run

Snijeg je pao, Advent u Trčaoni je u punom jeku – reklo bi se pravi zimski ugođaj. No snijega nije bilo na startu jučerašnje utrke (kao i bilo kojih drugih padalina) što je rezultiralo velikim brojem osobnih rekorda na 5 i 10 kilometara! No kako to već biva, krenimo mi od početka.

Okupljanje je započelo oko 11 sati ispred muzeja Mimare gdje se u kratkom roku pojavio veliki broj ljudi u žarko narančastim majicama i božićnim kapicama. No, nisu svi bili obučeni u „klupske odore“ već je bilo i odličnih ukrasa, majica, maski.. baš u duhu Advent run utrke. Nakon okupljanja slijedilo je grupno fotkanje nas cca. 170, nakon čega smo se u razdvojili u manje grupe za zagrijavanje i okupirali Rooseveltov trg. No nismo bili sami s obzirom da je bio i velik broj trkača iz cijele Hrvatske, te je u konačnici utrka brojala preko 2000 trkača.

Ta brojka nam je svakako zanimljiva s obzirom da je našim školarcima to bila prva utrka, kao i osvojena prva medalja, a ovako velika utrka vatreno krštenje i neprocjenjivo iskustvo. Start utrke i na 5 i na 10 kilometara je bio u podne (zajednički start) gdje je najbrža zona bila rezervirana za sve trkače koji trče brže od 4:00min/km. Zatim je išla rekreativna zona u kojoj smo se mi nalazili, a zadnja zona je, zanimljivo, bila rezervirana, i za trkače s psima. Čekalo se i po nekoliko minuta za doći do startne linije, no kada je utrka krenula, svi naši trkači su pokazali zašto volimo trčati zimi. Rekordi na 5 i 10 kilometara padali su na sve strane, a naši školarci su maestralno odradili svoju prvu utrku i potpuno zasluženo sada kod kuće imaju svoje trkačke medalje, bravo ekipa!

Postignut je doista velik broj odličnih rezultata no ovdje bih posebno istaknuo našeg jučer najbržeg trkača na 5 kilometara – Matiju Habijaneca koji je prvi polaznik Trčaone koji je trčao 5 kilometara ispod 20 minuta, i to s vrhunskim rezultatom od 18 minuta i 14 sekundi. Tempo 3:41min/km, bravo Matija!

Osim odličnih rezultata, svakako treba spomenuti i druženja grupa poslije utrke što je zapravo i najvažniji dio. Humanitarni karakter utrke i druženje s ekipom zaokružilo je ovu trkačku nedjelju 11.12.2022., a sada nam slijedi nekoliko lakših treninga dok za vikend tulumarimo i družimo se na Božićnom partyu.

Pogledajte GALERIJU FOTOGRAFIJA S UTRKE.

Filip Koražija, glavni trener škole i kluba trčanja

Podijeli tekst na društvenim mrežama: