Rezultati kviza o idealnoj rekreaciji za vas

Svijet rekreacije pruža mnoge mogućnosti za održavanje zdravog načina života i unapređenje vaše cjelokupne dobrobiti. U tom duhu, Trčaona je pokrenula kviz pomoću kojeg ste mogli otkriti idealnu Trčaona rekreaciju za sebe na temelju vaših potreba i preferencija.

Kroz kviz, istražili smo različite aspekte kao što su dob, težina, motivacija, ciljevi i preferencije u intenzitetu aktivnosti, kako bismo bolje prilagodili naše programe i potaknuli ljude na aktivno sudjelovanje.

Impresivna brojka od gotovo 1000 sudionika koji su riješili ovaj kviz pokazuje da ste iznimno zainteresirani za istraživanje novih mogućnosti rekreacije. Ovakav veliki odaziv sugerira da su možda upravo trčanje ili nordijsko hodanje pravi izbor za mnoge od vas te da ste spremni, uz Trčaonu, krenuti prema zdravijem načinu života.

Pogledajte što smo sve otkrili:

Dobna struktura

Naš kviz pokazao je da su sudionici kviza većim dijelom u dobi od 36 do 55 godina, što sugerira da su osobe u srednjim godinama posebno zainteresirane za aktivnosti poput trčanja i nordijskog hodanja. Ova dobna skupina vjerojatno ima veći fokus na održavanje zdravlja i forme. Velik broj ljudi nalazi se i u dobnoj skupini od 26 do 36 godina te od 56 do 65 godina, dok je ipak nešto manje sudionika u kategoriji starijih od 65 godina i mlađih od 26 godina.

Težina

Što se tiče težine, najviše sudionika označilo je da svoju težinu smatra normalnom. Nešto manje odgovorilo je da se suočavaju s prekomjernom težinom što može potaknuti njihovu želju za tjelesnom aktivnošću radi poboljšanja zdravlja i gubitka viška kilograma. Pothranjenost i gojaznost u manjem su postotku odgovora.

Vrijeme provedeno u aktivnostima

U ovom pitanju primjećujemo blagu varijaciju u kategorijama. Naime, najviše sudionika (294) provodi 2-3 sata tjedno u tjelesnim aktivnostima, 240 sudionika odgovorilo je da vježba više od 3 sata tjedno, 231 vas odgovorilo je da uopće nisu tjelesno aktivni, dok vas 217 provede do 1 sat tjedno vježbajući.

Zdravstveno stanje

U ovom pitanju je rezultat gotovo 50-50 %. Nešto više sudionika kviza ima manje zdravstvene tegobe, dok je ostatak potpuno zdrav.

Motivacija za aktivnost

Gubitak težine i stjecanje kondicije su glavni motivatori za većinu sudionika. Prate ga poboljšanje mentalnog zdravlja i opuštanje, dok je dodatni životni izazov i postizanje osobnih ciljeva najrjeđi odgovor.

Ciljevi u Trčaoni

Kviz je pokazao da je najvećem dijelu mršavljenje dominantan cilj zbog kojeg bi se voljeli priključiti Trčaoni. Prate ga postizanje vrhunske forme te trčanje ili nordijsko hodanje 30 odnosno 60 minuta bez pauziranja. Želja za natjecanjem u vrlo je malom postotku odgovora.

Intenzitet aktivnosti

Sudionici preferiraju umjereni intenzitet aktivnosti, što može biti optimalno za dugoročno održavanje tjelesne kondicije i zdravlja. U Trčaoni vjerujemo u postupno napredovanje i prilagodbu vježbi individualnim sposobnostima svakog člana. Počinjemo s programima koji obuhvaćaju manji intenzitet vježbanja, prilagođenima za svakog polaznika, te postupno povećavamo intenzitet kako se članovi osjećaju spremnijima za nove izazove.

Naši iskusni treneri pažljivo prate svaku grupu i svakog polaznika kako bi osigurali da se vježbe izvode na siguran i učinkovit način.

Samodisciplina i odgovornost

Većina sudionika pokazuje umjerenu razinu samodiscipline i odgovornosti prema redovitom treniranju, što ukazuje na njihovu spremnost za dugoročno angažiranje u tjelesnoj aktivnosti. Naši treneri će imati veliku ulogu u vašoj motivaciji kao i vaši kolege i kolegice u Trčaoni.

Naši treneri su, između ostalog, i motivatori, mentori te podrška na putu prema postizanju vaših ciljeva. Svojim vas stručnim znanjem i pozitivnim pristupom, potiču i inspiriraju da dosegnete svoj puni potencijal. Osim toga, naša zajednica u Trčaoni je uvijek puna podrške i ohrabrenja. Zajedno gradimo atmosferu u kojoj se osjećamo ugodno i potičemo jedni druge na uspjeh.

###

Rezultati našeg kviza nude uvid u vaše preferencije i potrebe. Pokazalo se da su naši potencijalni članovi raznovrsna skupina ljudi, s različitim ciljevima i motivacijama, ali s jednom zajedničkom željom – poboljšanje svog zdravlja i dobrobiti kroz aktivnost. Ovi rezultati omogućuju nam da prilagodimo naše programe kako bismo bolje zadovoljili vaše potrebe i pružili vam podršku i inspiraciju na putu prema zdravlju i životnoj ravnoteži. Zajedno, kroz Trčaonu, gradimo zajednicu koja potiče aktivnost, zdravlje i sreću.

Hvala svima koji su sudjelovali!

Prijave i sve informacije o proljenim upisima u Trčaonu pronađite na LINKU.

Podijeli tekst na društvenim mrežama: