Proljetni upisi u Trčaonu 2024. – zakoračite prema ravnoteži

Dobro došli u Trčaonu, mjesto gdje koraci postaju više od obične tjelesne aktivnosti – oni postaju put prema životnom balansu! Naša priča počinje s ljudima poput vas, koji žive užurbane živote, suočavajući se s izazovima stresa na poslu i pritiscima svakodnevice. Zato smo ovdje kako bismo vam predstavili Trčaonu, destinaciju koja mijenja način na koji doživljavate trčanje i nordijsko hodanje.

Kroz naše programe početnog i naprednog stupnja, stvaramo prostor gdje želja za tjelesnom aktivnosti susreće pozitivnu atmosferu, druženje i zabavu. No, Trčaona nije samo škola; mi smo zajednica entuzijasta posvećenih zdravlju, vitalnosti i međusobnoj podršci.

Što je Trčaona?

Trčaona je rekreativni program trčanja i nordijskog hodanja početnog i naprednog stupnja. Naša misija je potaknuti ljude svih dobnih skupina na pojačanu tjelesnu aktivnost, podržavajući ih na putu prema zdravijem životu. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni trkač odnosno nordijski hodač, Trčaona pruža programe prilagođene vašim mogućnostima i ciljevima.

Što nudimo?

Uz stručno vođene treninge trčanja i nordijskog hodanja, Trčaona nudi izvanredno iskustvo koje obuhvaća mnogo više od fizičke aktivnosti. Organiziramo razna druženja i zabave, festivale, izlete te edukativna predavanja. Naša zajednica stvara poticajno okruženje gdje se dijele radosti, izazovi i postignuća.

Sve informacije o upisima i terminima treninga pročitajte niže u tekstu.

TRČANJE

POČETNIČKA GRUPA – škola trčanja

KOME JE NAMIJENJENA?
Grupa je namijenjena potpunim početnicima u trčanju koji se žele pokrenuti i usvojiti adekvatnu tehniku rekreativnog trčanja.

KADA POČINJE?
Nova početnička grupa škole trčanja kreće u ponedjeljak 11. ožujka 2024. na savskom nasipu te u utorak, 12. ožujka u Maksimiru.

LOKACIJE I TERMINI

Lokacija treniranja: savski nasip

 • Termin 1: PON, SRI, PET – 18:00 do 19:00
 • Termin 2: PON, SRI, PET – 19:15 do 20:15

Mjesto okupljanja je kod semafora/sata/klupica na savskom nasipu kod Boćarskog doma, Prisavlje 2. Link na kartu.

Na adresi Prisavlje 8 (bit.ly/SavskiNasipSvlacionice) imamo svlačionice koje se za vrijeme trajanja treninga zaključavaju pa se u njima možete presvući te ostaviti odjeću i ruksake.

Lokacija treniranja: park Maksimir

 • Termin 1: UTO, ČET 18:00 do 19:00, SUB 9:00 do 10:00
 • Termin 2: UTO, ČET 19:15 do 20:15, SUB 10:15 do 11:15

Mjesto okupljanja je mala pozornica na glavnom ulazu u park Maksimir (iza restorana Maksimir). Link na kartu.

Na istoj lokaciji koristimo prostor male pozornice za ostavljanje stvari, a obližnje javne toalete za presvlačenje. Imamo osobu koja će paziti na vaše stvari, ali vas molimo da stvari od velike vrijednosti ne ostavljajte bez nadzora.

ŽELITE SE UPISATI?

Ako ste zainteresirani priključiti se nekoj od ponuđenih grupa škole trčanja, molimo ispunite prijavni obrazac, a mi ćemo vam se povratno javiti u početkom ožujka s detaljnim informacijama o prvom treningu i uputama za plaćanje članarine.

> PRIJAVNI OBRAZAC <

 

# # #

 

POVRATNIČKA GRUPA – klub trčanja

Osim članova koji će nam se pridružiti po prvi put i kojima se iznimno veselimo, nismo zaboravili ni na naše povratnike – naše starije članove koji su napravili pauzu od treniranja, a sada bi nam se ponovno željeli vratili.

KOME JE NAMIJENJENA?

Povratnička grupa idealna je za sve trkače/ice koji su imali pauzu te bi se voljeli postupno, sigurno i ugodno vratiti redovitim treninzima našeg kluba trčanja.

Ova grupa namijenjena je svima koji su završili školu trčanja ili su u prošlosti bili u stanju istrčati 8 do 10 kilometara.

Nakon završetka povratničke grupe, priključujete se treninzima našeg kluba trčanja u grupu koju Vam preporuči trener, a sukladno prethodno odrađenim treninzima u povratničkoj grupi. U okviru kluba trčanja ima raznolikih grupa po tempu trčanja te će se za svaku trkačicu i trkača pronaći adekvatna grupa.

KADA POČINJE I KOLIKO TRAJE?

Krećemo u ponedjeljak, 11. ožujka 2024. na savskom nasipu te u utorak, 12. ožujka u Maksimiru, a program traje 10 tjedana.

LOKACIJE I TERMINI

Lokacija treniranja: savski nasip

Treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18:00 do 19:00.

Mjesto okupljanja je kod semafora/sata/klupica na savskom nasipu kod Boćarskog doma, Prisavlje 2. Link na kartu.

Lokacija treniranja: gimnazija, Harambašićeva 19

Treninzi se održavaju utorkom, četvrtkom od 18:00 do 19:00 i subotom od 10:30 do 11:30.

Mjesto okupljanja je u dvorištu Privatne klasične gimnazije u Harambašićevoj 19. Link na kartu.

KAKO SE PRIJAVITI?

Ako se želite priključiti povratničkoj grupi trčanja, molimo ispunite ovaj obrazac, a mi ćemo vam se povratno javiti u početkom ožujka s detaljnim informacijama o prvom treningu i uputama za plaćanje članarine: https://www.trcaona.hr/prijavni-obrazac-povratnicka-grupa-klub-trcanja/

 

NORDIJSKO HODANJE

POČETNIČKA GRUPA – škola nordijskog hodanja

KOME JE NAMIJENJENA?

Ova grupa namijenjena je potpunim početnicima u nordijskom hodanju, tj. osobama koje nemaju prijašnjeg iskustva u nordijskom hodanju, a žele krenuti s redovitim treniranjem i naučiti tehniku nordijskog hoda.

KADA POČINJE?
Nova početnička grupa škole nordijskog hodanja kreće u ponedjeljak, 11. ožujka 2024.

LOKACIJE I TERMINI

Lokacija treniranja: savski nasip

 • Termin 1: PON, SRI, PET 18:00 do 19:00
 • Termin 2: PON, SRI, PET 19:15 do 20:15

Mjesto okupljanja je kod semafora/sata/klupica na savskom nasipu kod Boćarskog doma, Prisavlje 2. Link na kartu.

Na adresi Prisavlje 8 (bit.ly/SavskiNasipSvlacionice) imamo svlačionice koje se za vrijeme trajanja treninga zaključavaju pa se u njima možete presvući te ostaviti odjeću i ruksake.

Lokacija treniranja: park Maksimir

 • Termin 1: PON, SRI, PET 9:00 – 10:00
 • Termin 2: UTO, ČET 18:00 – 19:00, SUB 10:30 – 11:30
 • Termin 3: UTO, ČET 19:15 – 20:15, SUB 9:00 – 10:00

Mjesto okupljanja je mala pozornica na glavnom ulazu u park Maksimir (iza restorana Maksimir). Link na kartu.

Na istoj lokaciji koristimo prostor male pozornice za ostavljanje stvari, a obližnje javne toalete za presvlačenje. Imamo osobu koja će paziti na vaše stvari ali molimo vas stvari velike vrijednosti ne ostavljajte bez nadzora.

ŽELITE SE UPISATI?

Ako ste zainteresirani priključiti se nekoj od ponuđenih grupa škole trčanja, molimo ispunite prijavni obrazac, a mi ćemo vam se povratno javiti u početkom ožujka s detaljnim informacijama o prvom treningu i uputama za plaćanje članarine.

> PRIJAVNI OBRAZAC <

 

# # #

 

POVRATNIČKA GRUPA – klub nordijskog hodanja

KOME JE NAMIJENJENA?

Ova grupa je za sve vas koji ste već hodali u našoj školi ili klubu nordijskog hodanja, ali ste napravili pauzu, izgubili kondiciju i sada se želite vratiti treninzima.

KADA POČINJE?

Kao naš bivši član/ica, vratiti se možete bilo kada tijekom godine uz prethodnu konzultaciju s našim trenerom oko dostupnosti mjesta u postojećim grupama.

LOKACIJE I TERMINI

Povratnici se priključuju trenutno dostupnim grupama (ne otvaraju se nove grupe) pa se za dostupnost termina, lokacija i grupa javite na info@aktivan-zivot.hr

DODATNE INFORMACIJE

 • Mjesečna članarina iznosi 29,20 EUR, a moguće je plaćanje i povoljnije polugodišnje članarine ili još povoljnije cjelogodišnje članarine. Što je sve uključeno u članarinu saznajte na www.trcaona.hr/clanarina/
 • Štapovi za nordijsko hodanje – Za pohađanje škole i kluba nordijskog hodanja potrebni su vam adekvatni štapovi za nordijsko hodanje. Štapove možete nabaviti i kod nas po cijeni od 45 EUR. Prije kupnje provodimo savjetovanje naših trenera u odabiru dužine štapa koja mora biti adekvatna vašoj visini i dužini vaših ruku. Štapove također možete nabaviti u nekoj od specijaliziranih sportskih trgovina (npr. Hervis). Ako već imate štapove ponesite ih na trening pa će treneri provjeriti jesu li adekvatni za treninge nordijskog hodanja. Štapovi moraju biti za nordijsko hodanje, a ne za skijanje ili planinarenje!

 

# # #

 

 

# # #

 

Korisni i zanimljivi tekstovi naših trenerica i trenera trčanja i nordijskog hodanja, koji će vam približiti način na koji treniramo:

 

Pridružite nam se, jer u Trčaoni trčanje i hodanje nisu samo koraci, već put prema sretnijem i zdravijem životu!

Neka tvoji prvi koraci za životni balans budu upravo s Trčaonom.

 

#Trčaona

#BalansirajŽivot

#HodajTrčiŽivi

 

 

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: