Trčaona i Europski tjedan mobilnosti

Trčaona se zajedno s Centrom za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) aktivno uključuje u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, manifestacije koja se svake godine održava od 16. do 22. rujna.

Ova europska inicijativa potiče gradove, kako male tako i velike, na promicanje održivih prijevoznih sredstava i poticanje građana da istraže alternative vožnji automobilom.

Slogan ovogodišnjeg događanja glasi “Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju”. Cilj je potaknuti građane da se pješačenjem, bicikliranjem i korištenjem alternativnih transportnih rješenja angažiraju u smanjenju potrošnje energije, smanjenju onečišćenja okoliša te poboljšanju životnih uvjeta i zdravlja.

Polaznici Trčaone kreću iz CKIM-a na trčanje i nordijsko hodanje, a CKIM vas poziva na svoje programe koji će u Tjednu mobilnosti za sve polaznike Trčaone biti besplatni.

U utorak, 19. rujna u 19:00 sati, treninzi kluba trčanja kreću iz Švarcove 2, dok će klub nordijskog hodanja započeti svoje treninge 21. rujna, u četvrtak s početkom u 19 sati. Treninzi će trajati do 20:00 sati.

Sudionicima će biti osigurana voda, voće i slastice.

U srijedu, 20. rujna vas pozivamo na domjenak i otvaranje izložbe mlade umjetnice Hane Vrca. Dok će se u petak, 22. rujna, održati specijalna projekcija filma “Oprosti mi za kung-fu” i razgovor s glavnom glumicom filma, Dariom Lorenci Flatz.

Svi ste dobrodošli!

Podijeli tekst na društvenim mrežama: