fbpx

Trčaona trail – nova početnička grupa

Što je trail trčanje?

Odgovor ćemo potražiti u našem prvom tekstu o trailu od 15.11.2017.: “Trail trčanje podrazumijeva trčanje u tišini prirode, najčešće na šumskim i makadamskim stazama. Osim što zahtjeva određeni stupanj fizičke forme, puno doprinosi razvoju iste ako se pripremate za 10 km, polumaraton ili više o toga. Jednom kad se okusite u trailu, zauvijek ste u trailu.

Rekapitulacija dosadašnjeg rada

Točno sedam mjeseci je prošlo od početka provođenja programa trail trčanja u Trčaoni, tijekom kojih smo pretrčali više od 200 kilometara i prevalili oko 10 visinskih kilometara. Za (tada) početnilku grupu ovo su ozbiljni brojevi i postignuća.

Iza nas je i grupni nastup na jednoj utrci (Crazy Hill Trail) te još nekoliko pojedinačnih nastupa na trail utrkama gdje smo osvojili i par postolja u kategorijama. Kroz trail grupu je prošlo više od 50 osoba od kojih se 10-ak „navuklo“ na trail trčanje i baš oni čine okosnicu Trčaona trail družine. Uskoro nas možete doći bodriti na Sljemenskom maratonu gdje ćemo trčati jedan ili dva sljemenska kruga (14 ili 28km), a u rujnu planiramo odlazak u Ogulin na Ogulin trail utrku.

Treninge smo provodili u parku Maksimir, park šumi Dotrščina (naša omiljena lokacija) i naravno većinu treninga na nekoj od staza Medvednice i to u svim mogućim vremenskim uvjetima.

Nedavno smo trening iz popodnevnog termina prebacili na jutarnji kako bismo ga mogli odraditi bolje i kvalitetnije.

Nova početnička grupa

Kako je određeni broj trailera iz razno-raznih razloga prestao dolaziti na trail (a sada se žele vratiti) te kako su nam nedavno stasali i školarci (došli u formu da mogu pratiti i trail treninge), odlučili smo pokrenuti novu početničku trail grupu kako bi regrutirali nove trail trkače.

Nova grupa će naredna četiri mjeseca trenirati subotom u popodnevnom terminu (od 19h), a u studenom će se pripojiti naprednoj trail grupi i s njima ući u zimske pripreme. Naravno, krenut ćemo s laganim treninzima u kojima ćemo učiti i svladavati tehniku trail trčanja, učiti o potrebnoj opremi te o svim drugim posebnostima ove vrste trčanja. S vremenom program će se razvijati, ubacivati više brda, a forma članova će progresivno rasti.

Za sada za ovu grupu nemamo neku ciljanu utrku, ali sigurno će se naći neka u studenom gdje ćemo otići i pokazati što smo radili protekla četiri mjeseca.

Zaključak

Obećajemo vam da će ovo biti vaš povratak prirodi i svemu onome što ona sa sobom nosi. Obećajemo vam da ćemo vas x-puta izbaciti iz zone komfora, ali i to da ćete se baš zbog toga vraćati trail treninzima.

 

Prijave primamo na ovome linku – http://bit.ly/TrcaonaTrailNEW, a pitanja na nedeljko@aktivan-zivot.hr.

Početnička grupa s treninzima kreće u subotu 7.7.2018. u 19h.

#TrčaonaTrail #TrailRunning

 

Napisao: Nedeljko Vareškić

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: